Gietvloer Keuken

Gepubliceerd aug. 08, 21
5 min read

Informatie, Uitleg En Kostenoverzicht 2021 - Gietvloer

Een gietvloer leggen we naadloos over meerdere lagen (pu gietvloer zelf doen). De vloer is dun en de diverse lagen maken de vloer sterk en duurzaam. Een gietvloer leggen is een secuur werkje, er kan snel iets mis gaan wat te zien zal zijn in het eindresultaat. De vakmensen van brengen dagelijks gietvloeren aan in zowel woonhuizen als bedrijfspanden.

Gietvloer Zelf Leggen - Klus IdeeEen Gietvloer Zelf Aanbrengen - Kunststof Gietvloer

Door de vele jaren ervaring van onze specialisten is het resultaat altijd perfect. Stap voor stap uitgelegd Het proces van de aanleg van een gietvloer duurt drie tot vijf dagen - pu gietvloer zelf doen. Omdat er bij het leggen van de vloer ook rekening gehouden moet worden met de voorbehandeling, droogtijd en afwerking, houden we ongeveer anderhalve week aan tot u de vloer daadwerkelijk kunt gebruiken.

Zelf Een Vloer Leggen, Waar Let Je Op En Hoe Doe Je Dit?

Het totale proces bestaat uit vijf stappen: Stap 1: ondervloer voorbereiden Als eerste wordt de staat van de ondervloer door een van onze adviseurs gecontroleerd. Als de ondervloer nog niet volledig egaal, recht, droog en schoon is zal deze eerst voorbewerkt worden. Het is belangrijk dat de ondervloer in goede staat is, omdat elk defect te zien is in het uiteindelijke resultaat.

Zodra de vloer helemaal glad, schoon, stofvrij en vetvrij is, gaan we aan de slag met het herstellen van de ondergrond. In sommige gevallen is het nodig dat we de ondervloer egaliseren of de bovenste laag van de vloer machinaal opruwen. Stap 2: primer aanbrengen Tijdens de tweede stap wordt er een primer aangebracht.

Zo Plaats Je Zelf Een Gietvloer

Ook verstevigt de primer de ondergrond zodat de vloer niet in de ondergrond trekt. Wij hebben voor verschillende ondervloeren een andere primer. Heeft u een anhydriet vloer dan brengen we de Primer X300 aan. Beschikt u over een betonvloer of zandcementdekvloer, dan passen we de Primer Ultimizer aan. De primer moet volledig indrogen voordat de volgende laag kan worden aangebracht.

Stap 3: schraplaag aanbrengen Als derde stap gaan we de schraplaag, ook wel de screedlaag genoemd, over de gietvloer leggen - gietvloer over plavuizen zelf doen. Deze laag vult eventuele nog overgebleven oneffenheden in de vloer op en maakt de vloer taai en elastisch. Bij een vrij ruwe vloer dienen we een dikkere schraplaag aan te leggen.

Gietvloer Aanbrengen? Dit Zijn De Gemiddelde KostenOok de schraplaag moet volledig indrogen. Dit duurt ongeveer 18 uur bij een gemiddelde temperatuur van 20 graden. Als er nog oneffenheden achterblijven, dan worden die uiteindelijk weggeschuurd. Stap 4: gietvloer leggen Na het aanbrengen van de schraplaag is het voorbereidende werk afgerond - pu gietvloer zelf leggen. Nu kunnen we beginnen met het echte werk: het leggen van de gietvloer! Deze laag heeft het meeste invloed op het uiterlijk van de uiteindelijke vloer.

Deze laag wordt net als de andere lagen met de hand aangebracht. We werken van buiten naar binnen, net zo lang tot de vloer af is. Wanneer u heeft gekozen voor een betonlook gietvloer, dan worden er twee kleuren aangebracht. Het is mogelijk om bij deze stap aanwezig te zijn, om er zeker te zijn dat het betonlook effect precies volgens uw wensen wordt aangebracht.

Nadelen Van Een Gietvloer

De topcoating beschermt de vloer en zorgt voor een mooie zijdematte afwerking (gietvloer over tegels zelf doen). Deze coating kunt u na jaren van intensief gebruik opnieuw laten aanbrengen om de gietvoer weer een mooie afwerking te geven. Video gietvloer aanbrengen Laat een professional uw gietvloer leggen Ons applicatieteam bestaat uit professionele vloerleggers die geschoold zijn en ervaring hebben met het aanbrengen van gietvloeren.

Zelf Een Gietvloer Aanbrengen? Of Toch Laten DoenGietvloer Zelf Doen

Een gietvloer leggen neemt drie tot vijf dagen in beslag, maar omdat meerdere lagen van de vloer goed moeten opdrogen voordat de volgende laag geplaatst kan worden, duurt het gehele proces ongeveer anderhalve week. Hierna kunt u jaren genieten van de nieuwe gietvloer. Heeft u vragen over het leggen van een gietvloer of wilt u een offerte aanvragen? Neem gerust contact met ons op! U bent ook altijd welkom in onze showroom in Amsterdam.

De Voordelen Van Een Gietvloer - Wooninspiratie

Zitten er daarna nog oneffenheden? Schuur deze dan weg of werk poreuze plekken bij met staalplamuur of een extra schraaplaag. Stap 3: meng de twee componenten voor de gietvloer in de aangegeven verhouding. Meng met behulp van een boormachine en een schone korfmenger minstens twee minuten op vol vermogen tot een homogene massa.

Stap 4: giet het mengsel in een emmer en daarna in gedeelten op de vloer. Verdeel het mengsel gelijkmatig met een plakspaan. Werk van de verste hoek en de randen richting de deur. Houd de spaan een beetje schuin. Wanneer je een mix van kleuren gebruikt, breng je nu direct een mooie vleug aan (gietvloer badkamer zelf doen).

Gietvloer Specialist In Gietvloeren

Deze zorgt ervoor dat de tot nu toe glimmende gietvloer een matte afwerklaag krijgt die hem beschermt tegen krassen, verkleuringen en beschadigingen. Je kunt ook voor een glanzende, transparante coating of een kleurtje kiezen. Meng de coating een minuut, giet hem in een emmer en breng met een roller grondig aan.

De kwasten en vachtrollers zijn moeilijk schoon te maken. Gebruik daarom voor iedere laag een nieuwe kwast en vachtroller. Rol gelijkmatig, zonder dikke strepen, en werk zo snel mogelijk. Hoe lager de omgevingstemperatuur, hoe meer verwerkingstijd je hebt. Bereid je goed voor zodat je direct kunt gaan gieten. zelf gietvloer leggen. Werk zo nodig met twee personen.

Wat Er Komt Kijken Bij Het Leggen Van Een Gietvloer?

Laat elke laag goed drogen voordat je de volgende aanbrengt. Kun je er overheen lopen zonder dat de vloer beschadigt? Dan is hij droog - betonlook gietvloer zelf doen. Iedere dag een nieuwe laag aanbrengen is het meest gebruikelijk. Wacht je langer dan twee dagen? Schuur de vloer dan eerst lichtjes en maak hem weer stofvrij.

Ga je de gietvloer in de badkamer leggen? Meng dan een antislipmiddel door de gietvloer, zodat je niet uitglijdt als de vloer nat is, of strooi fijne kwartskorrels of kleurvlokken in de topcoating als deze nog nat is. Wacht minstens een dag na het aanbrengen van de laatste laag voordat je de vloer weer beloopt.

Zelf Een Gietvloer Aanleggen, Is Dat Een Goed Idee?

Ga je de gietvloer intensief gebruiken? Breng dan een tweede laag topcoating aan. Met spijkerschoenen kun je over een nog natte laag lopen en eventuele luchtbelletjes verwijderen met een stekelroller..

Meer van Visgraat

Navigation

Home

Latest Posts

Gietvloer Badkamer Zelf Doen

Published Sep 14, 21
6 min read