Gietvloer Badkamer Zelf Doen

Gepubliceerd sep. 14, 21
6 min read

Zelf Een Betonlook Gietvloer Aanbrengen Of Het Laten Doen

Zelf Een Epoxy Gietvloer Aanleggen Of ReparerenBetonlook Gietvloer Zelf Doen

“Wordt het dan gestort of kom je het in de ruimte gieten?”. Veel mensen vinden een gietvloer mooi, maar hebben geen idee hoe de vloer wordt aangebracht. Het aanbrengen van een gietvloer is een arbeidsintensieve aangelegenheid. Op deze pagina lopen we het proces stap voor stap door, aan de hand van foto’s. zelf gietvloer leggen.

1/10 op basis van 144 beoordelingen Gietvloer aanbrengen Ondervloer voorbereiden Een goed geprepareerde ondervloer is minstens zo belangrijk als de gietlaag zelf. Wij besteden hier dan ook veel aandacht aan. Het vochtpercentage van de vloer moet juist zijn en de ruimte mag niet stoffig zijn, ook wordt het aangeraden om ramen en deuren gesloten te houden voor en tijdens het proces. pu gietvloer zelf leggen.

Gietvloer Badkamer Zelf Doen

Vooraf komen wij ook het vochtpercentage van je ondervloer meten. Afhankelijk van het type ondervloer wordt de vloer vervolgens gebrand. Dit om te voorkomen dat haartjes van de ondervloer door de gietlaag heen komen. Primer en egalisatielaag aanbrengen Nadat de scheurtjes zijn dichtgezet wordt er een primer aangebracht, daarna volgt de egalisatielaag.

Componenten mengen voor de juiste look De verschillende componenten worden gemengd - betonlook gietvloer zelf doen. Wanneer je kiest voor een betonlook vloer, dus een vloer met een vleug, kun je zelf bij het mengen en het aanbrengen van de gietlaag aanwezig zijn. Aanbrengen eerste en tweede laag Nadat we de gietlaag hebben gemengd, brengen we de laag handmatig in één keer aan.

Een Gietvloer Laten Leggen Of Zelf Leggen – Alle Voor- En Nadelen

Zelf Een Gietvloer Maken Of Uitbesteden Gietvloer TipsBetonlook Gietvloer Zelf Doen

Met een kwast langs de plinten aangebracht en met de roller op grote oppervlakken. Tijdens het aflakken dragen onze vakmannen stofvrije overalls om te voorkomen dat er stofjes of vezels van de kleding in de laklaag terecht komen. In eerste instantie zal de laklaag nog glimmen, maar zoals je op de foto ziet, is het eindresultaat mat.

Waarom kiezen voor, Van Hollandse Bodem Onze vloeren hebben vele pluspunten, waardoor het werkelijk ideale vloeren zijn. Zowel voor de particulieren als de zakelijke markt. Lees de voordelen van onze vloeren en je begrijpt waar onze passie vandaan komt! Meer dan 25 jaar ervaring Van begin tot eind in eigen beheer Gepassioneerde specialisten Bezoek onze showroom Gratis productadvies in onze showroom Al meer dan 25 jaar ervaring Ontdek de volledige collectie Gepassioneerde specialisten .

Gietvloer - Een Prachtige Vlakke, Strakke En Naadloze Vloer

Stap 1: Hoe ziet de ondergrond er uit? Voor het gieten van een goede, strakke gietvloer is het belangrijk dat je de ondergrond goed inspecteert. Wat voor type ondervloer ligt er nu en hoe ziet deze eruit? Bestaande ondervloeren hebben vaak onregelmatigheden. De gietvloer die je gaat aanbrengen is maar een paar mm dik.

Heb je als ondergrond een betonvloer, zandcement of een Anhydriet? Dan kun je scheurtjes in deze vloer dichtmaken . Te ruwe betonvloeren met kloven, veel imperfecties en barsten kun je schuren (met een betonschuurmachine die je eventueel bij een bouwmarkt kunt huren). Deze voorbereidingen zijn nog zelf te doen. Meer ingrijpende maatregelen om de ondervloer geschikt te maken, zijn het stofvrij stralen, frezen of diamand slijpen.

Gietvloer Specialist In Gietvloeren

Zelf Een Gietvloer Leggen? - Klussen & WonenVeel Gestelde Vragen - Gietvloer Specialist

Stap 2: Het aanbrengen van de primer Een gietvloer bestaat uit verschillende lagen. De eerste laag – de primer – zorgt ervoor dat de gietvloer een optimale hechting heeft aan de ondervloer. De Solo Primer is een primer geschikt voor vrijwel iedere ondergrond. De primer smeer je egaal verdeeld over de vloer.

Het vergt wel ervaring om dit te doen. gietvloer zelf doen. Elke primer heeft zijn eigen specifieke droogtijd, lees dus goed de technische omschrijving van de primer die je gebruikt. Stap 3: De laag om de ondervloer te egaliseren Om eventuele oneffenheden die er nog zijn weg te nemen, is de volgende laag die je aanbrengt van belang.

Zelf Gietvloer Leggen - Doe Het Zelf Gietvloer

Daarnaast werkt deze laag optimaal in combinatie met vloerverwarming en zorgt hij voor een perfecte warmteverdeling. Stap 4: De gietvloer zelf aanbrengen Dit is de stap waarin je de uiteindelijke look van je vloer bepaalt. Deze vierde laag is de gietvloer die je ziet (zelf gietvloer plaatsen). Omdat er diverse soorten gietvloeren zijn, is het verstandig om samen te werken met een specialist in gietvloeren.

Je wilt natuurlijk dat het eindresultaat voldoet aan je verwachtingen. Stap 5: De topcoat De laatste laag die aangebracht moet worden is een zogenaamde topcoat. Met een topcoat bescherm je de vloer tegen krasjes en beschadigingen - pu gietvloer zelf leggen. Alle gietvloeren van Solo worden afgelakt met een matte nano topcoat. Deze laag maakt de vloer vuil-afstotend, zeer makkelijk te reinigen, volledig vloeistofdicht en zorgt het voor een lange levensduur.

Gietvloer Zelf Leggen

Eventueel voorbereidingen kunnen zelf getroffen worden maar het échte werk kan je beter over laten aan een professional. Alleen zo zorg je voor een mooie, strakke vloer zonder oneffenheden. Wil je graag meer weten over gietvloeren? Neem dan gerust contact met ons op, we helpen je graag verder! .

Dag Taken Dag 1 Vochtgehalte van de ondergrond bepalen De mengplek maken De primer aanbrengen Dag 2 De betonlook gietvloer aanbrengen Dag 3 Voor een compleet overzicht bekijk het stappenplan of de ultieme guide. zelf gietvloer leggen. Is een betonlook vloer een gewone gietvloer of is het een compleet andere vloer? Een betonlook is een pu-gietvloer waarbij twee kleuren onvolledig door elkaar gemengd worden.

Alles Wat Je Moet Weten Over De Gietvloer

Het verschil is dat je tijdens het mengproces een extra stap toevoegt (zelf gietvloer leggen). Wat is het verschil precies in het aanbrengproces met een normale gietvloer? Het verschil tussen een betonlook gietvloer en een mono gietvloer zit hem dat je niet één, maar twee kleuren ontvangt wanneer je het gietvloer pakket bestelt.Het mengen van die kleuren zorgt voor het betonlook effect. Bij een mono gietvloer maak je telkens één set per keer aan. Bij een betonlook gietvloer maak je telkens twee sets aan van twee verschillende kleuren. Een set bestaat uit twee blikken met in het ene blik een afgepaste hoeveelheid hars en in het andere blik een afgepaste hoeveelheid harder.

Zelf Een Gietvloer Leggen - Gietvloer Deal

De harder is transparant. Bij een mono gietvloer meng je het blik met de harder bij het blik met de gekleurde hars. Wanneer je een betonlook gietvloer hebt besteld doet je dit voor beide kleuren apart. Je krijgt dan twee verschillende kleuren. De laatste extra stap bij een betonlook gietvloer is om de kleuren in de emmer onvolledig door elkaar te mengen.

Meer van Leggen

Navigation

Home

Latest Posts

Gietvloer Badkamer Zelf Doen

Published Sep 14, 21
6 min read